LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cea mai faimoasă barjă din Ucraina a fost furată. Rusia suspendă deocamdată campania spre Slaviansk

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cea mai faimoasă barjă din Ucraina a fost furată. Rusia suspendă deocamdată campania spre Slaviansk

UPDATE 06.02 Forţele armate ale Ucrainei vor putea, probabil, să lanseze o contraofensivă în direcţia Izyum

Federaţia Rusă continuă să transfere trupe din partea de nord a regiunii Doneţk pentru a sprijini poziţiile defensive din sudul Ucrainei, ceea ce va slăbi forţele ocupanţilor în direcţia Slaviansk.

Forţele armate ale Ucrainei vor putea, cel mai probabil, să lanseze o contraofensivă în direcţia Izyum. Federaţia Rusă continuă să transfere trupe din partea de nord a regiunii Doneţk pentru a sprijini poziţiile defensive din sudul Ucrainei, ceea ce va slăbi forţele ocupanţilor în direcţia Slaviansk, consideră Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW).

Federaţia Rusă probabil că suspendă deocamdată campania spre Slaviansk, potrivit analiştilor Institutului. ISW a citat cuvintele reprezentantului GUR, Vadym Skibytskyi, care a raportat că în urmă cu două săptămâni, armata rusă a retras grupurile tactice ale Forţelor Aeropurtate din regiunea Doneţk.

„De asemenea, Ministerul Apărării britanic a remarcat că forţele ruse au identificat probabil regiunea Zaporijia ca un front vulnerabil care trebuie consolidat, iar Statul Major al Ucrainei a raportat că forţele ruse se regrupează în regiunea Zaporijia. Imaginile din reţelele de socializare arată cum în ultima perioadă, trupele ruse transferă echipamente şi personal atât în ​​Zaporijia, cât şi în regiunea Herson”, a adăugat Institutul.

Potrivit experţilor, retragerea parţială a trupelor ruse din partea de nord a regiunii Doneţk va lipsi forţele inamice de puterea militară necesară în regiunea Slaviansk.

„ Retragerea va crea probabil o oportunitate pentru forţele ucrainene de a lansa o contraofensivă în direcţia Izyum, la fel cum capturarea de către Rusia a Oblastului Lugansk a permis Ucrainei să creeze condiţii pentru o contraofensivă în regiunea Herson. Redistribuirea trupelor ruse în regiunea Zaporijia presupune, de asemenea, că forţele ucrainene aflate în contraofensivă nu se limitează la regiunea Herson şi, probabil, vor trece de-a lungul întregii axe sud-est”, a menţionat ISW.

UPDATE 04.31 Kremlinul ia în considerare o solicitare pentru o vizită comună la Olenivka a ombudsmanilor Federaţiei Ruse şi Ucrainei

Federaţia Rusă are în vedere o solicitare pentru o vizită comună la locul atacului terorist de la Olenivka de către comisarii pentru drepturile omului din Ucraina şi Rusia.

Dmytro Lubinets, reprezentantul pentru drepturile omului al Radei Supreme, a anunţat acest lucru în timpul unui teleton. Potrivit comisarului, acesta a trimis o cerere Federaţiei Ruse cu privire la disponibilitatea sa de a vizita Olenivka împreună cu comisarul pentru drepturile omului în Federaţia Rusă Tetyana Moskalkova şi experţi internaţionali.

"Aşteptăm o reacţie. Puteţi spune că am primit un semnal că au primit cererea mea, o iau în considerare. Nu mă aştept ca asta să se întâmple în zilele următoare..." - a notat avocatul poporului.

Lubinets a adăugat că şi-a propus împreună cu Moskalkova să îi viziteze pe apărătorii răniţi ai Ucrainei, aflaţi în captivitatea inamicului, şi să demareze procedura acordurilor umanitare. El a precizat că ocupanţii încă nu au permis accesul la locul atacului terorist a reprezentanţilor Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

UPDATE 02.37 Potrivit locuitorilor din Kherson, invadatorii sunt foarte speriaţi. Ei merg din casă în casă şi se îmbracă în civil pentru a scăpa de pe câmpul de luptă.

FAU continuă operaţiunile ofensive de succes în regiunea Herson şi trag în mod regulat asupra poziţiilor invadatorilor.

UPDATE 02.15 Noi pierderi ale ocupanţilor: în sudul Ucrainei, apărătorii au eliminat alţi 32 de militari ruşi

Apărătorii ucrainieni au distrus alţi 32 de ocupanţi în sudul Ucrainei în ziua trecută. În plus, ruşii au pierdut un obuzier autopropulsat şi un sistem de rachete antiaeriene, se precizează într-un nou comunicat ce rezumă situaţia în zona Comandamentului Operaţional „Sud”.

Situaţia din zona operaţională este complexă şi tensionată, dar este atent monitorizată de forţele de apărare, se arată în mesaj. Ocupanţii ţin liniile de apărare şi continuă să acţioneze prin tactici de contrabaterie. Ruşii formează grupuri în direcţia Kryvyi Rih.

„În timpul zilei unităţile noastre au oprit trei încercări ale inamicului, în fiecare caz de tăria unui pluton întărit, ce efectua recunoaşteri de luptă în zonele Biloghirka şi Trudolyubivka. Inamicul nu a reuşit să-şi îndeplnească obiectivele. Cu pierderea a mai mult de o duzină de puşcaşi şi a 4 unităţi de vehicule blindate, inamicul s-a retras," - raportat în CO "Sud".

În total, ruşii au lovit de şase ori. În Kryvorizhzhia, ocupanţii au lovit Maryansky şi Granitny de două ori cu rachete de croazieră Tochka-U. În urma loviturilor au fost avariate obiective de infrastructură de transport, transformatoare şi linii electrice. Locuitorii paşnici nu au fost răniţi.

„Din direcţia Hreşcenivka în direcţia Novovorontsovtsi, inamicul a tras 15 rachete Grad. Nu au fost victime, dar au fost clădiri distruse. În zona Dolgovoi Rashisti, un sistem de rachete antitanc a tras asupra un microbuz civil.Trei civili au fost ucişi şi cinci au fost răniţi.Răniţii au fost transportaţi la spital, li s-a acordat ajutor.Pe parcursul serii, inamicul a tras 16 rachete cu sistemul Smerch la TPP Zelenodol, şi în acelaşi timp a tras 40 de obuze Gradov. Două clădiri au fost distruse, fără victime”, a adăugat OC.

În districtele Beryslavskyi şi Kakhovskyi din regiunea Herson, precum şi în Bashtanskyi din regiunea Mykolaiv, ocupanţii au atacat de trei ori poziţiile apărătorilor noştri cu elicoptere. Nu există pierderi în rândul armatei ucrainene. Ca răspuns la atacurile inamice, apărătorii noştri au lovit punctele inamice întărite din zonele Oleksandrivka şi Maksimivka de trei ori cu avioane.

UPDATE 01.24 Un nou pachet de ajutor militar de 550 de milioane de dolari pentru Ucraina

La 1 august, preşedintele american Joe Biden a semnat un memorandum privind alocarea unui nou pachet de ajutor militar de 550 de milioane de dolari Ucrainei. Potrivit CNN, pachetul include, printre altele, 75.000 de obuze de calibru 155 mm şi muniţie suplimentară pentru HIMARS.

ŞTIRE INIŢIALĂ Ocupanţii ruşi din regiunea Herson au furat cea mai faimoasă barjă din Ucraina

Ocupanţii ruşi au furat cea mai faimoasă barjă a Ucrainei din Herson. Este vorba de un şlep cu care erau transportaţi pepenii verzi de la Herson la Kiev în fiecare an, conform unor postări pe unul dintre canalele Herson Telegram.

"Activitatea armatei ruse a fost observată în zona Niprului. Au furat două vase şi le transportă cu remorchere în direcţia Herson", se arată în postare. Potrivit locuitorilor din zonă, barja este condusă spre Podul Antonivsky.

În acelaşi timp, se subliniază că aceasta este acelaşi şlep cu care pepenii verzi erau trimişi la Kiev în fiecare an din regiunea Herson la începutul lunii august.

La începutul lunii august 2021, o barjă tradiţională cu pepeni verzi a fost trimisă de la Herson la Kiev. 500 de tone de pepeni s-au încărcat toată ziua: soiul Herson cu o dungă. Marfa dulce a fost transportată de barja NBL-003 cu remorcherul Nodari Chanturia. Anul trecut, fermierii au crescut atât de mulţi pepeni, încât o parte din recoltă a fost pur şi simplu distrusă în satul Mykhailivka, regiunea Herson.

Transportul pepenilor verzi din Kherson peste Nipru a devenit deja o tradiţie şi un eveniment mult aşteptat pentru capitală. Pentru prima dată, o barjă cu pepeni verzi a mers la Kiev în 2017.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”